Muziek leeft onder de jeugd van West Betuwe.
 
Zaterdag 18 januari reisden gemotiveerde jeugd van Concordia Beesd, De Volharding Deil, OZOD Tricht en Prinses Marijke Geldermalsen, naar het Dorpshuis in Tricht. Daar werden ze om 9.45 uur hartelijk ontvangen.
 
Zo'n 60 muzikanten namen deel aan dit gelegenheidsorkest. Iedereen heeft vooraf zijn/haar partij toegestuurd gekregen en werd deze ochtend voor het eerst samen gerepeteerd. Het gekozen repertoire was heel divers. Zo kwam een ieder muzikaal aan zijn/haar trekken.
Tussen de middag genoten van heerlijke broodjes.
 
's Middags tijd voor ontspanning door een speurtocht in de omgeving. Iedereen was heel enthousiast.
Het diner bestond uit friet, snacks, hamburgers en frisdrank. Zo te horen is er veel doorheen gegaan. Hard musiceren maakt hongerig.
Nog even de puntjes op de i tijdens de generale repetitie.
En toen was het wachten op het hoog geeerde publiek.
Deze stroomde in grote getalen binnen. Opa's, oma's, vaders, moeders, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes, en andere belangstellende kwamen horen wat al deze muzikanten in één dag ingestudeerd hebben.
Als publiek zijnde, heb ik genoten van de muziek van deze muzikanten. Het klonk goed. Er is met zichtbaar veel plezier gemusiceerd.
 
Zo'n dag is goed voor het leerproces van de afzonderlijke muzikant. Goed voor het gevoel van samenwerken, samenspelen. Leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.
 
Wil je ook een muziekinstrument leren spelen. Ga 'ns kijken en luisteren bij één van de concerten. Neem muziekles bij één van deze verenigingen! Het verrijkt je (muzikale) leven.
 
Al schrijvende bedenk ik: Zo'n Jeugdmuziekdag is erg leuk, en moet vooral voortgezet worden, zoals het nu gaat.
Wellicht kan het uitgebreid worden door het organiseren van ook een Play-inn. Een soortgelijk ééndaags evenement in West Betuwe voor alle leeftijden. Van jong tot oud. Wie weet.
 
Voor nu een geslaagde dag voor de jeugd. Met dank aan de organisatie, sponsoren, jeugd, publiek en niet de minste, de dirigent van de dag Theo Bindels, dirigent van Harmonie Concordia Beesd.

Laatste Nieuws

e-Boekhouden.nl
Copyright