Niek StarmansAls orkestmusicus speelde Niek Starmans o.a. met het Philharmonisches Orchester Freiburg, het Rundfunk Blasorchester Leipzig en het Nationaal Jeugd Orkest. Hij was te horen op nationale radio en televisie in Nederland, België, Luxemburg, Oostenrijk en Duitsland en speelde in zalen zoals het Gewandhaus in Leipzig, De Munt in Brussel, het Konzerthaus in Berlijn en Het Concertgebouw in Amsterdam. Een van de hoogtepunten was het jaarlijkse Bevrijdingsconcert op de Amstel in Amsterdam, voor leden van het Koninklijk Huis en live uitgezonden op televisie.

Als solist trad hij op met verschillende orkesten, waaronder het Nederlands Jeugd Fanfare orkest, het Nationaal Jeugd Orkest en het Conservatory of Maastricht Festival Orchestra, waarmee hij werken speelde als het Glazounov Saxophone Concerto en het Concerto for Saxophone van Henry Brant.

Niek Starmans is altsaxofonist in het BRON saxofoonkwartet en speelt kamermuziek met de Canadese pianiste Michelle Powell. Daarnaast is hij werkzaam als docent in zijn privépraktijk en als vervanger bij de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Hij is ook actief als coach voor verschillende ensembles in Nederland en Duitsland, zoals saxofoonkwartetten en saxofoonensembles of als workshopleider.

e-Boekhouden.nl
Copyright