Aria Stoops

Ik ben Aria Stoops. Als zevenjarige ben ik begonnen met bugel spelen, omdat ik de warme, ronde klank van dit instrument zo mooi vond. Op mijn zestiende heb ik de overstap naar de trompet gemaakt om aan het conservatorium te kunnen gaan studeren.

 

Aan het Utrechts Conservatorium studeerde ik de hoofdvakken Trompet en Schoolmuziek.

Nadat ik deze studies in 1982 (trompet) en 1983 (schoolmuziek) met succes afgerond heb, ben ik op verschillende muziekscholen en basisscholen werkzaam geweest. Op dit moment ben ik als docent koperen blaasinstrumenten werkzaam bij muziekvereniging Prinses Marijke en KTSM –Tiel. Lesgeven is mijn passie!

Ik vind het belangrijk om mijn leerlingen, of ze nu jong zijn of al volwassen, zo goed mogelijk te begeleiden bij het spelen op hun instrument. Daarbij ligt de nadruk op een goede speeltechniek (adem, embouchure etc.), maar verlies ik het plezier in het spelen niet uit het oog. Deze twee elementen zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je speelt voor je plezier en je beleeft meer plezier naarmate je beter gaat spelen.


Naast de lessen op bugel, trompet en hoorn, geef ik leiding aan het opleidingsorkest van Prinses Marijke en geef ik de cursus “Music&Fun4Kids”, een cursus voorbereidend instrumentaal onderwijs. Dit is een zeer goede voorbereiding op het bespelen van een muziekinstrument!

e-Boekhouden.nl
Copyright