Afgelopen zaterdag heeft Muziekvereniging Prinses Marijke (MPM) voor het eerst in lange tijd een solistenconcours georganiseerd. Het was een groot succes. Maar liefst 13 leerlingen deden mee.

De meeste van deze leerlingen doen volgende maand muziekexamen en daarvoor staat ook een solostuk op het programma. Om alvast wat podiumervaring op te doen was dit concours dus bij uitstek geschikt. De Theaterzaal in De Pluk bleek een zeer fijne locatie waar ouders, familie en andere belangstellenden konden genieten van de deelnemers.

De jury (Andries Faber) had er een stevige kluif aan om alle leerlingen op zoveel verschillende instrumenten en op een verschillende niveaus goed te beoordelen, maar uiteindelijk waren er 2 dagwinnaars. Op slagwerk was dat Myrthe van Gameren, die samen met haar vader Theo op snaredrum een fantastisch staaltje slagwerk liet horen. Dagelijks een half uur samen oefenen heeft wel wat opgeleverd. Met het stuk Why now kregen ze zelfs een eervolle vermelding naast de 1e prijs.

Op de blazers ging de dagprijs naar Elise van Doorn op hoorn. Samen met pianist Jorrit Meulenbeek liet ze heel mooi horen dat een stuk van Mozart echt prachtig kan klinken. Ook voor haar was een 1e prijs.

Bij de overige deelnemers, maar liefst 5 op trombone, 1 op euphonium, 2 op trompet en 3 op snaredrum, vielen ook 1e maar ook 2e en 3e prijzen. Voor de meesten was het een eerste ervaring om met een echte pianist op te treden. Met slechts 10 minuutjes samen oefenen vooraf ging dat toch bij iedereen erg goed, met dank ook aan Jorrit.

Het was misschien lang geleden dat MPM een solistenconcours organiseerde, het zal zeker niet de laatste keer zijn. Mogelijk dat een volgende keer ook andere verenigingen uit de buurt kunnen aanhaken. En het was nu al een fantastische, muzikale dag.

 

Dagwinnaars
De dagwinnaars!

Deelnemers
Alle deelnemers.

e-Boekhouden.nl
Copyright