Dat het altijd leuk is om iets nieuws te leren hebben Maud, Joshua, Vera, Sanne en Tycho van groep vijf en Marrit, Anouk en Loïs van groep 6 donderdagavond 21 april laten zien op Fluviumschool Jan Harmenshof. Onder leiding van het fanfare-orkest van Muziekvereniging Prinses Marijke hebben deze leerlingen de afgelopen vijf weken flink geoefend om een fantastisch optreden te geven. Het begon allemaal met het project 'Blaasmuziek is cool'.

 

De groepen 5 en 6 hebben drie opeenvolgende weken op school de kans gekregen om kennis te maken met hout- en koperinstrumenten. Ook was er aandacht voor percussie. Daarna konden de leerlingen zich opgeven voor proeflessen met als afsluiting een optreden op school.

Niet alleen de leerlingen van de proeflessen traden op, ook alle andere klasgenoten mochten meedoen. En zo stond er dus een heel koor te zingen om met het lied 'Blaasmuziek is cool' de avond te openen. Vervolgens mochten

Sanne, Maud, Marrit en Anouk hun kunsten op de saxofoon laten zien. Door het spelen van het muziekstuk Fanfare werd al snel duidelijk dat ze al veel noten geleerd hadden. Daarna waren Tycho (op trombone) en Joshua (op de

bariton) aan de beurt. Zij namen het publiek mee met 'De karavaan door de woestijn'. Net zoals het optreden van Vera (op trompet) en Lois (op de bügel) die zomaar Een hoedje van papier weggaven.

Nadat alle aanwezige kinderen van groep 5 en 6 nog een body percussie optreden lieten zien, was het tijd voor een rockende afsluiter. De muziekleerlingen speelden samen met het fanfare-orkest We will rock you van Queen. Met een groot applaus en een echt certificaat werd een geweldige avond afgesloten.

 

e-Boekhouden.nl
Copyright