Het fanfareorkest van Prinses Marijke heeft zaterdagavond een glansrijk kerstconcert gegeven voor een volle zaal van de Lingeborgh te Geldermalsen. Speciale gast bij dit kerstconcert was sopraan Wijnie Puijk (uit Geldermalsen). Met het orkest onder leiding van dirigent Willem Stoops heeft Wijnie het Ave Maria vertolkt waarmee ze onlangs nog te bewonderen was in het TV-programma Holland’s got talent. Dat TV-optreden was ook de aanleiding om Wijnie bij het kerstconcert te betrekken. Ook het alom bekende Amazing Grace was hartverwarmend. Een prachtige samensmelting van solist en orkest in een sfeervolle kerstambiance.
Het fanfareorkest heeft daarnaast een zeer gevarieerd muzikaal programma gebracht, met muziek om bij weg te dromen tot aan kerstmuziek in swing en rock & roll. Tijdens de pauze speelde het opleidingsorkest onder leiding van Aria Stoops in de hal kerstmuziek dat met veel applaus werd gewaardeerd. Met de samenzang zong het publiek onder begeleiding van het orkest mee met de bekende kerstliederen, om zo nog meer in de stemming komen voor het naderende kerstfeest.
Het was pas de eerste keer dat Prinses Marijke in deze zaal met een concert te beluisteren was. Een primeur die na deze goede ervaring volgend jaar navolging krijgt met het Jubileumconcert op 15 maart. Prinses Marijke verrast u dan graag weer met haar muziek.

e-Boekhouden.nl
Copyright