Muziekvereniging Prinses Marijke Geldermalsen organiseert op zaterdag 28 maart 2020 een Bevrijdingsconcert in Geldermalsen.

Dit alles, omdat Nederland herdenkt en viert dat wij 75 jaar in vrijheid mogen leven.

Dit gegeven herdenken en vieren is een groot goed. Vrijheid is niet vanzelfsprekend!

Om dit met ons muziekaal mee te beleven, bent u van harte welkom op zaterdag 28 maart 2020.

Locatie Concert:
O.R.S. Lek en Linge, Vestiging de Lingeborgh
Laan van Leeuwenstein 2, 4191 NB Geldermalsen

G R A T I  S   E N T R E E

Om deze avond mede tot een succes te maken hebben de volgende mensen, verenigingen en gemeente zijn/haar meedewerking toegezegd: Koor: Singsation Geldermalsen, Violiste: Lodewike van der Steen, Presentator: Bob van der Houven, Vereniging en Museum Oud-Asperen, Gemeente West Betuwe.

 

Uitgelicht:

Violiste - Lodewike van der Steen
 IMG 5155 2

Lodewike van der Steen volgde haar viool- en altvioolstudie aan de conservatoria van Den Haag en Tilburg bij Kerstin Hoelen, Annemieke Corstens en Gisella Bergman. In 2010 behaalde zij het diploma Bachelor Of Music voor viool en in 2012 voor altviool. Na haar studie volgde zij een aantal jaar de docentenopleiding van de Suzuki-vioolschool.
Sinds 2010 bouwde zij haar lespraktijk op in Geldermalsen en Den Haag en treedt zij op met ensembles en op projectbasis in verschillende orkesten.
Vanaf 2013 organiseert zij ieder jaar kamermuziek- en soloconcerten in Den Haag, Geldermalsen en omstreken. 
 
Tijdens haar studie heeft Lodewike een stageperiode doorgemaakt en een half jaar als vervangend docente viool gewerkt bij muziekschool “De Plantage” in Tiel. Daarnaast werkte ze drie maanden (eveneens ter vervanging) bij een particuliere lespraktijk in Boven-Leeuwen. Ook na haar Bachelor studies heeft ze verschillende keren docenten vervangen op  muziekscholen in Tiel en Rijswijk en leeslessen gegeven bij de Accademia Filarmonica aan kinderen van de Suzuki vioolschool in Utrecht.
Bij amateurorkesten werd zij gevraagd groepslessen te geven bij de altviolen.
Sinds september 2018 werkt Lodewike als viool- en altviooldocente op muziekschool “De Wissel” in Bodegraven.
Lodewike geeft viool- en altvioolles bij muziekschool De Wissel.

Link: https://www.muziekschoolbodegraven.nl/lodewike-van-der-steen.html


Koor - Singsation Geldermalsen
 IMG 5155 2

In 2014 zijn we ontstaan uit het gelegenheidskoor van de musical Ruth, die werd opgevoerd in de PKN-kerk in Geldermalsen. Daarna leek het een aantal deelnemers leuk om samen te blijven zingen.
Sindsdien repeteren we iedere week. De repetitieavonden zijn inspirerend, gezellig en vol met muzikaliteit. Ook zijn er al vele bijzondere optredens geweest, in kerk- en trouwdiensten en bij concerten.
We willen ons koor zo toegankelijk mogelijk houden. Leeftijd speelt geen rol. Je hoeft geen auditie te doen, en ook geen bladmuziek te kunnen lezen. We werken met ingezongen oefentracks, waarmee je thuis kunt oefenen.
We oefenen serieus, maar vinden het sociale gedeelte ook belangrijk. Er worden, tijdens en buiten de repetities om, vaak ook vriendschappen gesloten en activiteiten ondernomen. We sluiten het seizoen af met een gezamenlijke activiteit.

Link: http://www.singsationgeldermalsen.nl


Presentator - Bob van der Houven
 IMG 5155 2

Hi, ik ben Bob van der Houven. Voice-over, stemacteur, presentator, zanger en coach.
Als presentator heb ik ruime ervaring opgedaan, zowel op radio en tv als op het podium. Jarenlang heb ik het Open Podium Almere gepresenteerd. Verder ben ik wel eens dagvoorzitter of jurylid, en presenteer ik evenementen en concertavonden.
Bij concerten van harmonieorkesten, fanfares en brassbands word ik, behalve als presentator, ook wel gevraagd als zanger of verteller.
Samen met Henk van der Horst heb ik een landelijke tournee gemaakt met het theaterprogramma “Dat is uit het leven gegrepen”. Een terugblik op de tv-programma’s “Farce Majeure” en “Showroom”.

Sinds eind jaren 80 spreek ik stemmen in voor tekenfilms en speelfilms.
Veel kinderen zijn opgegroeid met “Ducktales”, “Papa Bever”, “Alleen op de wereld”, “The Raccoons” en “Itsy Bitsy Spider”. In die series heb ik de stemmen gedaan van Kwik, Kwek en Kwak, Papa Bever,
de verteller, Jonkvrouw Baden-Baden en Itsy Bitsy Spider.
Tegenwoordig kennen kinderen mij vooral als Dr. Doofenshmirtz in “Phineas & Ferb” en Stitch in
“Lilo & Stitch”. Ook ben ik de Nederlandse E.T. in de gelijknamige film, en de huiself Dobby in de Harry Potter films. Behalve in (teken)films is mijn stem ook te horen in hoorspelen (“Sjakie en de grote glazen lift”, “De heer en mevrouw Paul Vlaanderen”), luisterboeken (“Uw brein als medicijn”, “De Broncode”) en games (“Heavy Rain”, “Skylanders” en “Book of Potions”).

Link: https://www.bobvanderhouven.nl
Link: https://youtu.be/qNckinmJcQA


Vereniging en Museum - Oud-Asperen
Het museum werd geopend op 5 juni 1982. Het kwam tot stand, en wordt nog steeds in stand gehouden door de vereniging ‘Oud-Asperen’. Deze vereniging ontvangt daarbij financiële steun van de gemeente Lingewaal.

Het museum is gevestigd in een kleine negentiende-eeuwse arbeiderswoning, die weer zoveel mogelijk in de oorspronkelijk staat is teruggebracht. Het was een erg kleine woning, maar de vroegere bewoners hebben deze vergroot door er aan de achterzijde een ruimte aan te bouwen.

Het pand heeft, nadat de laatste bewoners vertrokken waren, jaren dienst gedaan als verenigingsgebouw voor de plaatselijke postduivenvereniging ‘De Snelle Vogel’. Het voorste gedeelte, de oorspronkelijke woning, is ingericht als oudheidskamer. Deze tracht een getrouw beeld te geven van de wijze waarop een arbeidersgezin woonde aan het eind van de 19e eeuw.

Een bezichtiging van museum ‘Oud Asperen’ is zeker de moeite waard. De toegang is gratis, maar een gift is altijd welkom.

Link: https://www.oud-asperen.nl


Gemeente - West Betuwe

Steeds meer belangstelling voor herdenking 75 jaar bevrijding West Betuwe

Na een oproep van wethouder Rutger van Stappershoef in het najaar van 2019 blijken steeds meer verenigingen en instellingen actief een bijdrage te willen gaan leveren aan een programma ter herdenking van 75 jaar bevrijding het komende voorjaar. West Betuwe wil als gemeente stimuleren, verbinden en faciliteren. Ze legt echter nadrukkelijk het initiatief op dit vlak bij de lokale gemeenschap.

Link: https://www.westbetuwe.nl/herdenken

 IMG 5155 2

e-Boekhouden.nl
Copyright